EPIC FAQ's

Veelgestelde vragen dus
Waar gaan jullie precies heen?

De behandeling van Cognitive FX vindt plaats in Provo, Utah

Om daar te komen is het gebruikelijk om te vliegen op Salt Lake City, dit is vanaf Amsterdam 10 uur en 30 minuten vliegen. Vanaf daar is het nog een klein uurtje rijden naar Cognitive FX

Zijn jullie te volgen op social media?

Ja en nee.

We hebben een Instagram account aangemaakt om jullie te voorzien van de laatste nieuwtjes omtrent onze voorbereidingen, de reis zelf, de behandeling en de resultaten. Je kunt dit account hier volgen. 

Agnes is hier te volgen op Twitter.

Daarnaast zijn we te vinden op Instagram maar we hebben allebei een afgeschermd account. Dit heeft een tweeledig doel. Allereerst hebben we, zoals je kunt lezen, last van het verwerken van prikkels. Mede hierdoor proberen we onze Instagram low-key te houden. Daarnaast willen we ook de privacy van de kinderen van Paula respecteren. Ken je ons persoonlijk? Dan kun je natuurlijk altijd een volg verzoek indienen.

De enige echt goede optie (naast het volgen op Instagram) om zeker te weten dat je niks mist, is door je te abonneren op onze nieuwsbrief. Dat kan heel makkelijk door hieronder je emailadres achter te laten.

Waarom hebben jullie een eigen website en maken jullie geen gebruik van doneersites?

We willen bovenal benadrukken dat doneersites een fantastisch platvorm bieden voor mensen die, zoals wij, vaak als laatste hoop uitrijken naar hun omgeving om hun te helpen rondom een behandeling of een ander belangrijk doel.

Deze doneersites draaien echter niet op lucht en moeten dus ook betaald worden. Ze hebben vaak een bepaald percentage per donatie wat ingehouden wordt om hun eigen kosten te dekken. Wij schrikken van deze percentages en denken dat het op deze manier een stuk transparanter is.

Bij ons weet je namelijk zeker dat bijna 100% van jouw donatie gebruikt wordt voor de behandeling. Waarom geen 100%? Alle online betalingen (ook als je ergens anders dingen online aankoopt), gaan via een betaalsite. Ook zij maken kosten. Wij maken gebruik van Mollie.com. Een betrouwbare partner op dit gebied. Mollie.com vraagt per betaling een vast laag bedrag, afhankelijk van de betaalmethode die je kiest.

Wat doen jullie wanneer er meer dan het streefbedrag wordt gedoneerd

Allereerst springen we dan een gat in de lucht!! Wat dat betekent dat niet alleen onze behandeling door gaat maar dat we ook instaat zijn om lotgenoten te helpen. 

Agnes zit in een Facebookgroep met lotgenoten van mensen die ook naar Cognitive FX willen. Iedereen heeft zo zijn eigen heftige verhaal qua opgelopen hersenletsel. Lang niet iedereen is bij machte (financieel, mentaal, fysiek) om een crowdfunding als deze op te zetten. Dus mochten wij geld overhouden na onze behandeling dan zullen we zorgen dat het terecht komt bij de mensen die anders nooit de kans zouden hebben gekregen die wij, dankzij jullie gulle giften, wel hebben gekregen. 

Wat doen jullie als er niet genoeg geld is gedoneerd?

Allereerst gaat dit natuurlijk niet gebeuren!

Ten tweede zullen we dan een keuze moeten maken wie van de twee wél de behandeling kan krijgen en hiermee een grote kans op een nieuw en vrij normaal leven heeft. Helpen jullie mee door hieronder de poll in te vullen?

Ο Wanneer je PAULA dit nieuwe leven gunt

Ο Wanneer je AGNES dit nieuwe leven gunt

Nee, zo werkt dit natuurlijk niet haha. Als we gaan, dan gaan we met zijn tweeën. Mocht er voor de eind datum niet voldoende geld gedoneerd zijn dan zullen we de behandeling uitstellen of proberen geld te lenen.

Share this blog!